1.2.2011 12:00

De ce

A devenit o modă și nu-i deloc rău. Se spune chiar că blogging-ul are efecte pozitive asupra sănătății noastre, ca o modalitate de a reflecta asupra experiențelor trăite într-un mod onest, transparent. Blogurile contribuie și la importante dezbateri publice, sunt o voce din ce în ce mai puternică și, cel puțin unele dintre ele, au un rol civic. Sunt un mecanism nou și important într-un sistem democratic reprezentativ în care fiecare cetățean poate să-și exprime opiniile, fără constrângeri speciale.

Pentru mine, acest blog este în primul rând o modalitate de a spune “mulțumesc” pentru tot ceea ce am primit în viață. Și, fără a avea vreun merit deosebit, am primit foarte multe, de la foarte mulți oameni. De la familie și prieteni, de la profesorii mei, de la colegii mei. De la români și țara mea. E timpul să dau ceva înapoi.

Astfel, sper ca rândurile pe care le scriu periodic să vă fie de folos. Sunt conștient că am beneficiat de oportunități pe care puțini români le-au avut vreodată. Parte din ele sunt rezultatul muncii mele; fără muncă nimic nu este posibil. Dar am avut și șanse în viață. Șanse pe care nu le merit mai mult decât alți tineri români talentați, inteligenți, muncitori și ambițioși. Vreau să-mi împărășesc gândurile în primul rând lor și sper să le pot transmite cât mai mult din ceea ce am învățat aici, peste hotare.

Vă mulțumesc.