23.2.2021 15:12

În 2016, aici, la Piatra, a început o parte din Planul pentru România, într-o campanie memorabilă!

Sâmbătă, 20 februarie, acasă, la Piatra Neamț, deputatul liberal, Sebastian Burduja, a avut prima lansare oficială a cărții „Planul pentru România – Șapte revoluții intelectuale pentru o țară în care vrem să rămânem”.

România nu se va putea moderniza, profesionaliza, reforma, fără idealiști, fără oameni tineri, bine pregătiți, care cred în viitorul său și care, mai presus de orice, sunt deciși să pună umărul la recredibilizarea unei țări prea mulți ani strivită între orgolii, corupție, incompetență și interminabile războaie politice.

Tânărul deputat liberal Sebastian Burduja, este (doar) una dintre aceste persoane. Școlit la Harvard și Stanford, Burduja a revenit în România pentru a-și împlini un vis și anume acela ca România să devină locul în care toți cetățenii vor să rămână și milioanele de români plecați în străinătate să revină acasă!

Potrivit autorului, mesajul cărții este că putem construi România în care vrem să rămânem și că este momentul să ne desprindem din eternul „nu se poate”.

„Așa că pentru fiecare cititor am aceeași provocare: să citească rândurile cu mintea deschisă și să reziste tentației de a gândi că aceste lucruri nu vor fi vreodată posibile în România. Vă asigur că sunt și că le vom înfăptui împreună, iar visul va deveni realitate: o țară din care nimeni să nu mai plece și în care toți cei  plecați să se întoarcă acasă.

Sper ca această carte să pună bazele unui dialog, să fie conturul unui plan de țară, să fie fundația unei noi mișcări: cea fără resemnare, fără blazare și fără scepticism. Doar cu încredere, înțelepciune și unitate, pentru România de mâine”, susține Sebastian Burduja.

Cartea „Planul pentru România – Șapte revoluții intelectuale pentru o țară în care vrem să rămânem”, scrisă de Sebastian Burduja, a fost primită, încă de la lansarea din Capitală,  cu foarte multă deschidere si interes, având toate șansele sa fie bestseller pe piața românească de carte.

“Sâmbătă, la Piatra Neamț, înconjurat de prieteni dragi și oameni de calitate, am avut prima lansare a cărții Planul pentru România, publicată la finalul anului trecut la Editura Litera.

Chiar dacă pandemia nu ne-a permis să fim mai mulți și a trebuit să ne adaptăm restricțiilor, a fost o bucurie să ne revedem și să schimbăm idei și impresii.

Le mulțumesc celor care au contribuit la reușita evenimentului și care au făcut posibile câteva ore minunate pentru dezbatere, reîntâlniri, autografe și zâmbete pe sub măști: gazdele extraordinare de la Central Plaza Hotel, familia Roca, primarul Municipiului Piatra Neamț și vechi camarad în lupta pentru România pe bune, Andrei Carabelea , domnul vicepreședinte al Camerei Deputaților, Laurențiu Dan Leoreanu, doamna deputat Mara Calista, domnul Adrian Alui Gheorghe, consilier local PNL și scriitor, domnul Mihai Obreja, consilier local PNL și inspector școlar general. Și, niciodată suficient, oamenilor minunați de la Editura Litera, care mă sprijină întotdeauna necondiționat.

Mulțumiri din inimă și pentru toți cei care au răspuns la invitația mea, la mijlocul unei zile de sâmbătă care a început cu o ninsoare neprietenoasă, dar a continuat cu multă energie pozitivă.

Nu este întâmplător că am făcut primul eveniment pentru lansare la Piatra. În 2016, aici a început o parte din Planul pentru România, într-o campanie memorabilă – doi independenți pentru Parlamentul României. Și a continuat. Chiar dacă pe drumuri diferite și în locuri diferite, visul a rămas: o țară în care vrem să rămânem. Și în cursa pentru împlinirea acestui vis se alătură în fiecare zi oameni minunați, care iubesc această țară și sunt dispuși să lupte pentru ea, pe fronturile pe care vremurile actuale ni le deschid.

Înainte, împreună”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, deputatul PNL, Sebastian Burduja.