27.11.2016 15:57

Jurnal de lângă oameni (8)

1.jurn.8
Suntem tot mai aproape de a scrie istorie. La Neamţ, mii de oameni vin alături de noi în speranţa unei Românii pe care o merităm cu toţii. O Românie #pebune. Voluntari din toată ţara sunt alături de noi de la primele ore ale dimineţii până seara târziu. Am străbătut Neamţul în lung şi-n lat, am fost la târguri şi pe străzi.  Joi, la Gherăieşti, zeci de oameni ne-au vorbit despre vitregiile vieţii şi lipsa de interes a conducătorilor pentru cei lipsiţi de posibilităţi.

Joi seară, la Hotel Roman, zeci de romaşcani au fost alături de mine la lansarea volumului meu, “Între speranţă şi deziluzie”, într-o atmosferă caldă, de prietenie. Un mare mulţumesc merită cei doi vorbitori, poetul Adrian Alui Ghoerghe şi jurnalistul Viorel Cosma.

Vineri, la Adjudeni, sute de localnici ne-au spus ce-şi doresc de la un parlamentar care să le reprezinte pe bune interesele. La Borleşti, am trăit poate cel mai frumos moment de când am revenit aici, acasă,la Neamţ. O minunată tradiţie românească a fost înviată prin implicarea doamnei Maria Burghelea:  şezătoarea. Timp de doi ani, săptămânal, zeci de femei din sat se întâlnesc şi lucrează împreună adevărate comori: ii tradiţionale, cusute manual. Tot aici am întâlnit zeci de copii care învaţă dansuri populare şi merg la bibliotecă din dorinţa de a citi. E un potenţial uriaş în tinerii noştri. Cu puţină voinţă, îi putem ajuta să-şi împlinească visele.

Sâmbătă, la Săbăoani, le-am arătat oamenilor că o campanie pe bune se face printre oameni, vorbind cu ei şi ascultându-le problemele. 2.jurn.8Apoi, la fabrica din Roman am întâlnit sute de români cinstiți, muncitori și pricepuți. Vor să fie lăsați să trăiască aici, acasă în țara lor, alături de familiile și de prietenii lor. Vreau ca ei să aibă motive să rămână în România: locuri de muncă pe bune în companii românești puternice, o școală pe bune pentru copiii notri şi spitale pe bune în care ne vindecăm fără plicuri și fără microbi.

Duminică, la Borca, am descoperit o comunitate de oameni inimoşi şi primitori. Le-am vorbit despre şansa României la aceste alegeri şi de ce votul lor este cea mai important instrument pe care-l au pentru a schimba ţara.

Simţim că se poate. Cu susţinerea dvs, a cetăţenilor, victoria e tot mai aproape. Va fi o victorie a oamenilor în faţa partidelor. O victorie a noastră împotriva lor.   

Replica săptămânii: “Sunt alături de voi cu tot sufletul. Dar vreau să vorbim şi peste un an, după ce ajungeţi în Parlament”.